2008. június 23., hétfő

Kormányszóvivő

A 200 milliós botránnyal ellentétben csak egy rövid mondat keretében szeretnék értekezni a dologról és inkább magával a pozícióról fogok írni. Tehát: a "200 millió Ft töredéke" alatt, amibe valósan kerülnie kellett volna a honlapnak, nem egy 50-100 milliós töredéket kell érteni hanem egy 1 millió forint alatti töredéket.

Mit is jelent a kormányszóvivő kifejezés? Mivel is foglalkozik egy szóvivő?

Nos, egy szóvivő feladata más helyett, más nevében, más álláspontját képviselve beszélni. Ha egy szóvivő beszél, akkor az az adott szervezet vagy személy megszólalásával egyenértékű. Egy szóvivő személye, illetve kijelentései ezért fontosak politikailag és közéletileg. Mert arra reflektál a szóvivő, akit képvisel.

Igen, ez a szájbarágós kategória, de ennek ellenére sokan nem értik, hogy miért probléma illetve miért annyira hihetetlenül leíró, hogy majdnem szóvivő lett a maffiózó-modell Demcsák Zsuzsa, hogy a mostani két balfácán szóvivő szavainak a szavatossága negatív időben számolható, mert már másnap kiáll valaki a saját kormányukból és homlokegyenest ellentmond, vagy egyszerűen hazudnak, illetve hogy a kormányszóvivői pozíció egyszerű golyófogó szintre lett lesorvasztva.

Ez ugyanis magáról a kormányról alkot negatív értékítéletet. Milyen kormány az, aminek a hivatalos álláspontja a káosz és a hazudozás? A harmadik Magyar Köztársaság Kormánya, Gyurcsány Ferenc vezetésével.

Nincsenek megjegyzések: