2008. július 21., hétfő

Hippokratész és Héraklész

Meghalt Kolonics György olimpiai bajnok. Alant nyílt levelek olvashatóak:

Tisztelt Sportolók és Edzők!

A mentősök a fénysebesség vákuumban értelmezett értékét alapul véve a lehető legnagyobb sebességgel indultak el. A 2007/04 X25467. számú miniszteri rendelet értelmében Budapest egyik pontjáról a másikra csak a Balaton megkerülésével (egyesek a taxis lobbit hibáztatják) lehet a mentősöknek közlekedni, emiatt a kiérkezés 20 percet vett igénybe.

Hazugság, hogy 40 percet kellett volna várni a mentőre, hiszen a diszpécserközpontok a helyzet magaslatán vannak. Teljesen mindegy most, hogy ötödannyi központ van mint régebben, mert a reform szakszerűen zajlott és a mentősök is megkapják a szükséges anyagi és szellemi feltételeket munkájuk elvégzéséhez.

Ráadásul nem is állt rendelkezésre más mentő amivel gyorsabban ki lehetett volna érni, vagy ha igen, az a diszpécser személyes felelőssége és nem a reform hibája. Meg egyébként, miért kell szívrohamot kapni és gyorsan megdögleni?

Üdvözlettel, a mentősök.


Tisztelt Mentősök!

Tapaszok? Miféle dopping? A sportban senki sem doppingol, mert a sportolók nemes lelkületű emberek, akik átérzik a fair play szellemét és nem piszkítanák be a kezüket és hoznának szégyent magukra és országukra azzal, hogy ilyen módon tegyenek szert előnyre. Az ilyen előny úgy sem számítana, mert a sportban a részvétel a fontos, a sportdiplomácia és a szórakoztatás, nem pedig a győzelem. Ha mégis győz valaki az csakis azért van, mert a többi olyan udvarias, hogy hagyják.

Legfőképpen nem a pénzről szól a dolog. A szponzorok egytől egyig filantropikus mimózák. Ők adni akarnak, nem nyerni.

Kolonics György temetése egyébként holnap lesz. Szívesen várom önöket is, hogy kifejezzék részvétüket és sajnálatukat amiért másfél óra alatt értek ki és ezzel megölték a teljesen egészséges és egyáltalán nem doppingoló nemzeti hősünket.

A család egyébként hamvasztással kíván végső búcsút venni a kiváló sportolótól, illetve a KFKI Radioaktivitás Tanszék tanácsára a hamvakat nyolcvanezer négyzetkilométer nagyságú területen szórjuk szét. Ezt az igazán neves tradíciót Fehér Miklós családja kezdeményezte, hogy méltó emléket állíthassanak elhunyt családtagjuknak.

Üdvözlettel, az edző

Lábjegyzet az olimpia szelleméről: már a sas sem szállhat szabadon. De kólát azt lehet kapni, feltéve ha a jó társaságtól akarod venni. Meg ha a jó társaság pólóját viseled.

Nincsenek megjegyzések: